Спад при продажбите на автомобили в Китай с близо 19% през януари

  • 26 февруари 2020 15:09

  • 1845
  • 0
Спад при продажбите на автомобили в Китай с близо 19% през януари
© Getty Images/Guliver

Продажбите на автомобили в Китай спаднаха с 18,7% през януари спрямо година по-рано, отбелязвайки понижение за 19-и пореден месец, показват данни на най-голямата в страната асоциация на автомобилната индустрия.

По-рано този месец Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM) прогнозира понижение на продажбите с 18% спрямо същия месец на 2019 година.

В същото време CAAM посочи чрез своя публикация в китайското приложение за съобщения WeChat, че продажбите на електромобили през миналия месеца са спаднали с цели 51,6% на годишна база, но при предишна оценка за още по-силно понижение с 54%.

Китай експулсира американска журналистка, но не й разрешава да напусне Ухан

Асоциацията добави, че спадът на китайското производство на автомобили и на автомобилните продажби ще бъде още по-значителен през февруари с оглед на епидемията от коронавирус.

Преди време Асоциацията на пътническите автомобили в Китай (CPCA) пък отчете още по-силен спад с 21,6% при продажбите през първия месец на настоящата година, както и срив с 92% при продажбите на автомобили само в рамките на първите 16 дни на февруари, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
1845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини