Германски съд разреши на Тесла да изсича дървета

  • 21 февруари 2020 09:28

  • 4459
  • 2
Германски съд разреши на Тесла да изсича дървета
© Getty Images

Висшият административен съд на Берлин и Бранденбург отхвърли иска срещу подготовката на площадка за строителство на завод на американската компания Тесла (Tesla), се казва в прессъобщение на сайта на съда, предаде Ройтерс.

Това е поражение за местни защитници на околната среда.

В съобщението се казва, че съдът окончателно отхвърля искането да бъде спряно изсичането на дървета от терена.

По-рано този месец разчистването на терена беше временно спряно от съда.

Германски съд нареди на Тесла да спре да изсича дървета
Искът срещу Тесла беше подаден от организацията "Зелена лига Бранденбург" и асоциацията за опазване на ландшафта и биоразнообразието на Бавария. Съдебното решение е взето въз основа на предоставено юридическо потвърждение за основанията за строителство, се казва в прессъобщението, цитирано от ТАСС.

В края на януари в. "Берлинер моргенпост" съобщи, че в гората край Берлин, където се подготвя площадка за строителството на завода на Тесла, са били открити седем невзривили се бомби от Втората световна война.

През ноември 2019 г. главният изпълнителен директор на Тесла Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, обяви плановете за изграждане на първия европейски завод на компанията в околностите на Берлин.

Новият завод ще се казва "Гигафактори 4" (Gigafactory 4) и ще е в близост до строящото се международно летище "Вили Бранд", на границата между Берлин и провинция Бранденбург. В завода ще се произвеждат акумулаторни батерии и ще се сглобяват седан Тесла модел 3 и компактният Тесла модел уай.

Предприятието трябва да започне работа през 2021 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
4459 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.21 | 21:19

2

Сигурно ако си на висок и отговорен пост ще запееш друга песен, ти за какво отговаряш освен за покупките в дома(ако го правиш разбира се)

Българин

2020.02.21 | 10:55

1

Циничен ЕС, цинична Германия...интересите и бизнеса над всичко! Това плюс Северен поток2, а на България и забраниха Южен поток!!!

Добави коментар

Водещи новини