Hyundai KONA става част от автопарка на услугата SPARK

  • 11 март 2019 17:24

  • 789
  • 1
Hyundai KONA става част от автопарка на услугата SPARK
©

Днес българската услуга за споделена мобилност SPARK обяви, че в автопарка й влиза ново попълнение. Това е изцяло електрическият SUV на Hyundai, наречен Kona Electric. Той дебютира в началото на миналата година и се превърна в първия 100% електрически компактен SUV в Европа. Комбиниращ впечатляващ електрически пробег с модерния си стил, моделът даде заявка в каква посока гледа компанията. KONA Electric се предлага с 2 варианта на батерията – 39,2 кВтч и 64 кВтч, като спецификацията, предпочетена от Spark, е с по-компактната батерия и ще може да изминава до 300 км с едно зареждане.

В автопарка на SPARK ще влязат общо170 електрически Hyundai KONA и първите двадесет електромобила вече са на разположение на потребителите на услугата, а останалите 150 ще бъдат доставени до средата на годината. С това увеличение общият брой на електромобилите в SPARK достига 300.

„Само за година и половина SPARK се наложи като важна част от градската мобилност в София“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK. “За този период приложението има над 35 000 потребителя, зоните, в които може да бъде нает или освободен автомобил през мобилното приложение, вече покриват значителна част от града и можем да се похвалим с разнообразен, от гледна точка на типове електромобили, автопарк. Новите Hyundai KONA са естествена градация в развитието ни. Това са луксозни автомобили от висок клас, които имат значителен пробег от 300 км с едно зареждане във версията с 39,2 кВтч батерия. С тази поръчка правим ясна заявка, че услугата SPARK има голям потенциал и все повече ще навлиза в транспортния микс на София.“ допълни още той.    

„Безспорен факт е, че през последните години Hyundai зае лидерски позиции в силно развиващият се сегмент на автомобилите с алтернативно задвижване. Семейството на IONIQ бе оценено с изключителен брой награди и отличия от Български и световни институции в редица категории. Hyundai KONA от своя страна показа, че производителят има технологичните средства да предложи напълно електрически автомобил с пробег до 450км. При версия с 64 кВтч батерия. (Независими тестове показват, че Hyundai KONA е способна да измине доста над 600 км. с едно зареждане).

Партньорството ни с SPARK е поредното доказателство, че Hyundai KONA е иновативен модел, който не само има своето място в света на алтернативно задвижваните автомобили, а и че има потенциал да заеме водеща позиция.“ добави Юлиян Чебишев, изпълнителен директор на IND Commerce, Официален представител на Hyundai за България.

SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
789 1

Коментари 1

Добави коментар
жгмъц

2019.06.02 | 19:24

1

ами по-скъпо от Литва, където е другия Спарк...но ние сме паралии де...

Добави коментар

Водещи новини