Адвокатите на Рено критикуват отклонения при разследването на Нисан 

  • 10 февруари 2019 15:49

  • 857
  • 0
Адвокатите на Рено критикуват отклонения при разследването на Нисан 
© Getty Images/Guliver

Адвокатите на френския автомобилостроител Рено (Renault) разкритикуваха някои отклонения на японския му партньор Нисан (Nissan) и се възмущават от методите му на разследване, използвани при разпитите на служители на френската компания. Това се казва в писмо до адвокатите на японския автомобилостроител, публикувано от в. "Журнал дю диманш" и цитирано от Франс прес.

В писмото с дата 19 януари френските адвокати изразяват сериозни безпокойства от методите на Нисан и на неговия правен съвет при провеждане на вътрешното им разследване и начина, по който са се отнесли с някои служители на Рено при разпитите им в японската прокуратура.

Освен това според "Журнал дю диманш" Нисан и неговите адвокати са търсили във Франция аргументи в подкрепа на обвинението в злоупотреби срещу бившия шеф на групата Карлос Гон след неговия арест, но без да съобщят това на френския си партньор. Те се опитали да претърсят апартаментите на Гон в Бразилия, Ливан и Холандия без да информират Рено.

Карлос Гон беше арестуван на 19 ноември в Токио и оттогава е в ареста по обвинения в занижаване на декларираните доходи и злоупотреба с доверие. Гон подаде оставка от Рено в края на януари, след като вече беше отстранен от ръководството на останалите членове на обединението - Нисан и Мицубиши (Mitsubishi), отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини