Какви са рисковете за автомобилите в мразовитото време?

  • 07 януари 2019 20:31

  • 40479
  • 0
Какви са рисковете за автомобилите в мразовитото време?
© Pixabay

Как да не се окажем изненадани в мразовитото време - със замръзнало гориво или обледенена кола? Експертите са категорични, че подготовката на автомобила за зимния сезон трябва да започне  преди температурите навън да започнат да падат и то толкова сериозно, колкото се очаква през следващите няколко дни.

Опитът на хората в автосервизите показва обаче, че не всички шофьори са изрядни към своите автомобили. Проблемите може да започнат още с падането на градусите навън.  

Това най-вече касае дизеловите автомобили, уточни пред Нова телевизия Стоян Помаков, приемник в автосервиз.

Рискът за автомобила ни става по-голям, ако преди градусите да паднат под нулата, не сме се погрижили за техническото му състояние.

Други възможни проблеми са тези с антифриза. Освен подмяната му е важно да се проверява  и температурата на замръзване на антифриза. За да е сигурно паленето на колата ни през най-студените дни е важно и акумулаторът ни  да е в добро състояние. 

Рискове от замръзване има и за уплътненията на вратите и ключалките. В най-студените дни не е добре да се дърпа ръчната спирачка, за да не замръзне. Важно е и в автомобилът ни да бъде добре зареден с гориво.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
40479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини