Tesla Model 3 прави европейския си дебют в Гудууд

  • 05 юли 2018 18:18

  • 3582
  • 0
Tesla Model 3 прави европейския си дебют в Гудууд
© Getty Images

Най-достъпният и желан модел на Tesla - Model 3 претърпя някои забавяния по пътя към новите си собственици, но компанията успя да минимизира изгубеното време и автомобилът вече утъпква своя път към Европа. Първата публична поява на Model 3 от другата страна на Океана ще бъде на Фестивала на скоростта в Гудууд следващата седмица – няколко месеца преди доставките на автомобила в Европа да започнат.


Цената на Tesla Model 3 е почти наполовина от цената на останалите модели на американската компания. Забавянето на доставките пък е лесно за разбиране, след като само през първите няколко седмици след представянето си Model 3 получаваше по 325 хил. поръчки седмично. Собственикът на Tesla Илон Мъск обещава, че забавянето е само временно явление.

Изцяло електрическият седан достига 96 км/ч за 5.6 секунди, обещава 354 км пробег на максимална скорост от 210 км/ч. Моделът се предлага и с по-издръжливи батерии, които подобряват и ускоряването на автомобила от 0 до 96 км/ч за 5.1 секунди и осигуряват пробег от 499 км с едно зареждане на максимална скорост от вече 226 км/ч.

Последвайте канала на

Антония Симова
3582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини