Българите от Vilner със злато на SEMA в Лас Вегас (снимки)

  • 07 ноември 2017 14:32

  • 4000
  • 0
Българите от Vilner със злато на SEMA в Лас Вегас (снимки)
© Vilner

"Ако не си на изложението SEMA, значи отсъстваш и от света на автомобилните модификации", казва Атанас Вилнер, основател на едноименното ателие Vilner. "Ние бяхме там, като ексклузивен партньор на испанския производител на супер автомобили AD Tramontana".

AD Tramontana произвежда супер автомобили в лимитирани серии и всяка една кола е с индивидуално изработен интериор. Всеки проект е различен и се разработва от Vilner в България, като изложената на SEMA Tramontana е последната еволюция на сътрудничеството на двете марки.

Vilner са разработили и изработили абсолютно всичко в двуместния кокпит на карбоновия шосеен болид, изключение са само бутоните и превключвателите. Основният акцент е "златната кожа", която продължава златистите мотиви зададени с екстериора. Тя е с гущеров релеф и придава царствено-винтидж излъчване на седалките. Останалата част от тях е облицована с комбинация от черна кожа и алкантара, съшита също със "златен" конец.

Страничните облицовки на кокпита и дори стелките са изработени в същия стил, който може да бъде ясно различен при козирката на контролните уреди – черна алкантара със златен кант. Воланът на тази Tramontana е проектиран изцяло от Vilner – от формата, типа материали и тяхното разпределение, до позицията на бутона за изключване от скорост, всичко е по идея и реализация на българското ателие. Бутоните за клаксона са скрити при уширенията над палците, а централният маркер също е "златен".

"Моторът е 5.5-литров битурбо V12 от Mercedes-Benz, генерира 888 конски сили и създава царствено усещане у шофьора. Това самочувствие трябваше да личи и от дизайна на интериора – никой не очаква скромност от подобна машина, чийто кокпит напомня този на боен самолет", допълва Вилнер.

5513 куб. см, битурбо V12, 888 кс., 920 Нм, 7-степенна секвенциална, задно предаване, 1268 кг.

Последвайте канала на

Антония Симова
4000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини