KIA се подготви за Автосалона в София с 1 488 кс

  • 29 септември 2017 15:08

  • 2957
  • 0
KIA се подготви за Автосалона в София с 1 488 кс
© gettyimages

Най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на KIA ще дебютира в България по време на юбилейното издание на Международния Автомобилен салон София - автентичният грандтурер KIA Stinger. Освен него обаче компанията ще представи и KIA Stonic - само месец след официалната премиера във Франкфурт.

Завладяващо присъствие и уверена осанка - новото попълнение в гамата на KIA е най-адаптивният за персонализация модел на марката до този момент, по отношение както на екстериора, така и на разнообразието от интериорни цветови комбинации. Впечатляващият дизайн на Stonic моментално разкрива произхода на модела - асоциираната с KIA радиаторна решетка тип "тигров нос" е подчертана от хроминарана обкантваща рамка, a Targa стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, инспирирани от дизайна на прототипа Provo.

Интериорът предлага на бъдещите собственици на Stonic, подобно на екстериора, многообразие от възможности за персонализация. Ергономично проектиран, моделът е оборудван с редица иновативни технологии за подобряване на комфорта, удобството, нивото на свързаност и безопасност. Благодарение на интелигентната компановка вътрешното пространство е увеличено с водещо в сегмента пространство за раменете, краката и главата на пътниците.

Stonic се задвижва от най-съвременни бензинови и дизелови мотори на KIA, създадени да увеличат максимално механичната ефективност, да усъвършенстват пътното поведение и да доставят удоволствие при управлението на автомобила. Всеки двигател е комбиниран серийно с механична скоростна кутия, проектирана да подобри усещането за плавно превключване на предавките.

Феновете на KIA ще имат възможност да разгледат отблизо и наскоро представения градски мъник – Picanto, бестселъра на марката в България – Sportage, компактния хечбек Rio, хибридния кросоувър Niro, изцяло електрическия модел Soul EV, луксозната лимузина Optima plug-in и представителя в SUV сегмента – Sorento. Общата мощност на всички експонати ще бъде 1 488 кс.

Последвайте канала на

Антония Симова
2957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини