Mercedes показа новия SL преди Детройт

  • 15 декември 2011 20:50

  • 2569
  • 0
Mercedes показа новия SL преди Детройт
©

Mercedes представи официално новия SL.

Агресивното спортно купе е заимствало много от чертите на по-малкия SLK и разполага с вентилиран преден капак, радиаторна решетка с едно ребро и гигантски LED фарове. Легендарните отвори за охлаждане в предните калници са станали по-изразителни, благодарение на няколко хромирани акценти. Отзад се намират новите LED стопове и крайните тръби на изпускателната система.

Официалните снимки с висока резолюция разгледайте тук.

Както и преди, Mercedes SL има твърд сгъваем покрив, но в новата версия той е с магнезиева рамка, която го прави с 6 кг по-лек. Така инженерите са снижили центъра на тежестта, а като допълнение се предлага електрохроматично стъкло на тавана, което се нарича Magic Sky Control.

Интериорът е изцяло тапициран с кожа, която е украсена с дървени и метални акценти. Кръгли вентилационни отвори, уникален скоростен лост и нова аудио система с допълнителни високоговорители ниско долу в краката на шофьора и неговия спътник довършват обстановката вътре.

Веднага след излизането си на пазара SL ще се предлага с два двигателя - 3.5 V6 с 302 кс и 370 Нм и 4.7 V8 с 429 кс и 699 Нм. Базовият вариант ускорява автомобила до 100 км/ч за 5.9 секунди, а осмакът изпълнява същата дисциплина за 4.6 секунди.

Mercedes SL има електро-механична кормилна рейка и многоточково окачване със стоманени пружини и полу-адаптивни амортисьори. Системата Active Body Control се предлага срещу доплащане за SL350, като всички модели ще се предлагат с алуминиева конструкция, която увеличава с 20% устойчивостта на усукване в сравнение с предишния модел.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
2569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини