Британец от последно поколение (тест на Land Rover Discovery Sport)

  • 05 май 2016 15:05

  • 1878
  • 0
Британец от последно поколение (тест на Land Rover Discovery Sport)
©

Във Великобритания пазят традициите си, предават ги от поколение на поколение и това се усеща където и да се обърнеш на Острова. Доста са консервативни и няма как да ги накараш например да преминат от десен на ляв волан, както шофира цяла Европа, да ползват метричната система или да не пият следобедния си чай в 16 ч.

Точно тази тяхна черта остави в историята фалирали легендарни английски автомобилни и мотоциклетни марки или ги прати в ръцете на някогашния голям враг Германия (или другаде по света). Една британска компания обаче успя да оцелее и от няколко години не спира да се развива, стъпвайки здраво на традициите си.

Всъщност и нейната съдба доведе няколко пъти до изкупуване от чуждоземци, но когато за последно това се случи през 2008 г., новите собственици, макар и на хиляди морски мили от Острова, бяха свързани исторически като бивша колония на Короната. Бракът с богатите индийци от Tata даде своя плод и в последните години Великобритания отново може да се гордее с един от символите си - Land Rover. Истина е, че не е никак лесно да си новият член в семейството на Land Rover. Всички очакват от теб да си по-добър от големия си брат и това води до голяма отговорност. Последното дете на британските всъдеходи е Discovery Sport.

Научи повече на: http://topcars.bg/news.php?id=12960

Последвайте канала на

Веселина Кирова
1878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини