Mercedes представи F 125! Gullwing Concept във Франкфурт

  • 16 септември 2011 09:03

  • 2282
  • 0
Mercedes представи F 125! Gullwing Concept във Франкфурт
©

Честването на 125-ия рожден ден Mercedes продължава с представянето на концепта F 125! на изложението във Франкфурт. С него щутгартци представят виждането си за луксозния транспорт от близкото бъдеще. Футуристичният прототип се задвижва от хибридна технология, използваща литиево-сярна високоволтова батерия с висока енергийна плътност. Тя задвижва четири електромотора, всеки от които се грижи за задвижването на едно от колелата. Системата за двойно задвижване е наречена от Mercedes е4MATIC.

Снимките разгледайте тук.

Интересното в случая е, че конвенционален бензинов или дизелов агрегат няма. Хибридната система използва водороден двигател с резервоар, който е монтиран в пода на колата. Той е с капацитет 7.5 кг и издържа на налягане от 700 бара. С това количество F 125! може да измине 1000 км. Според официалната информация ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.9 секунди, а максималната скорост е 220 км/ч.

Купето е изградено от усилена с въглеродни нишки пластмаса, карбон, алуминий и стомана, които заедно гарантират комбинация от издръжливост и ниско тегло. Интериорът е концентриран също около технологиите. Всяка една от тях може да бъде управлявана и дистанционно.

Според Mercedes, F 125! гледа поне две поколение напред в бъдещето, за разлика от обичайните им концепти, които имат шанс да влязат в серийно производство 7-8 години след дебюта си.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
2282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини