Наследникът на Enzo връща магията от миналото на Ferrari

  • 08 януари 2013 13:51

  • 1946
  • 0
Наследникът на Enzo връща магията от миналото на Ferrari
©

От Ferrari ще опитат да върнат магията, превърнала компанията в легенда. Моделите от Маранело винаги са на най-високото ниво при спортните автомобили, но онзи неповторим дизайн от средата на миналия век е далечен спомен в главите на ценителите.

Според италианските медии от Ferrari са взели решение да вплетат част от незабравимия дизайн от миналото в наследника на топмодела Enzo. Очаква се за вдъхновение да бъде ползван един от най-красивите спортни автомобили в историята - Ferrari 250 LM от 1963 г.

Дело е на дизайнерското студио Pininfarina, отговорни за повечето "Черни кончета". Все още няма данни около техническата част, но новото Ferrari Enzo ще продължи направеното по F70. Моделът предстои съвсем скоро да излезе на пазара и се очаква да предизвика истински бум.

Очаква се бъдещият хайпъркар да получи напълно нов 6.2-литров V12 двигател, който ще работи заедно със съвместно разработена от италианците и отбора на Скудерия във Формула 1 система HY-KERS. Общата мощност ще бъде около 940 кс, а ускорението до 100 км/ч ще е 2.5 сек. Максималната скорост по предварителни данни ще бъде около 410 км/ч.

Както по-рано ви съобщихме, материалите и технологията на обработка на кокпита са директно заимствани от производството на болиди за тима във Ф1. Карбоновият кокпит на F70 е с 20% по-лек от първото поколение Enzo, или с други думи общата му маса е сведена до едва 70 кг.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
1946 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини