Общо 378 граждани в област Враца са сдвоили мобилните си приложения си към еЗдраве

gettyimages
share

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това кзаяви директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов, цитиран от БТА.

Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

От днес пациентите имат по-лесен достъп до електронното си здравно досие

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

От инспекцията в града уточниха, че са в готовност при проявен интерес да организират отново изнесени пунктове на територията на областта.

Мобилното приложение еЗдраве вече няма нужда от електронен подпис, а от т.нар кюар (QR) код. В офисите на регионалните здравни инспекции, регионалните здравноосигурителни каси и „Информационно обслужване“ АД се получава допълнителна информация и съдействие за услугата. 

Водещи новини

Още новини