ПП-ДБ: НЗОК може да спре плащанията към здравните заведения, блокирана от частни интереси

Булфото (архив)
share

Има риск НЗОК да спре работа, защото Надзорният съвет отказва да вземе решение за договора на избрания от Народното събрание и единствен легитимен управител на касата - г-н Станимир Михайлов.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 188

Това пише в официална позиция от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България", която публикуваме без редакторска намеса:

"Това означава спиране на плащанията към хиляди здрави заведения или нов правен нонсенс - подуправителят да изпълнява функцията на управител, въпреки че няма такова право. Това е поредният случай, в който институциите отказват да работят в интерес на хората и да спазват закона и решенията на Конституционния съд, а вместо това обслужват частни интереси - гарантирано от ГЕРБ.

- Станимир Михайлов беше махнат от ГЕРБ и ДПС с гласуване в НС на оставка, която той беше оттеглил.

- След решението на Конституционния съд Станимир Михайлов е управител на НЗОК, а актът за освобождаването му е правно нищо. 

КС обяви за противоконституционно решението за предсрочно прекратяване на мандата на Станимир Михайлов като управител на НЗОК

- При това положение Надзорният съвет следва да изпълни една формалност, която е важна - да стабилизира договора за управление на Станимир Михайлов - чрез подновяване или сключване на нов договор.

ПП-ДБ призовава премиерът Главчев незабаво да освободи председателя на Надзорния съвет на НЗОК поради несправяне със задълженията му. Ще сезираме Сметната палата, ДАНС и прокуратурата за действията на членовете на Надзорния съвет на НЗОК, които водят до безпрецедентно в историята на България блокиране на здравноосигурителната система на страната".

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 188

Водещи новини

Още новини