Лекар от Тел Авив лекува разширени вени у нас

share

Лекар - специалист по кръвоносна система намери начин да се пребори с разширените вени, съобщава ida.bg.

Д-р Янг Галили предлага метод за лечение, с който да се избегне хирургическата намеса, пише news.bg.

Лекарството се прилага чрез инжектиране на разпенено вещество в първата 1/3 на болната вена, но то се разпространява в двете посоки и я изпълва.

Веднъж влязло в контакт със стените на кръвоносните съдове, веществото склерозира вената - предизвиква мигновена реакция на стесняване и стените й прилепват.

Точното място на болната, невидима с просто око вена, се определя с ултразвуков апарат от най-ново поколение. По време манипулацията няма опасност да бъдат засегнати други кръвоносни съдове или съседни тъкани.

В следствие на интервенцията кръвотока от нефункциониращите вени на краката се насочва към функциониращите и така се намалява налягането в тъканите.

След извършване на процедурата рецидиви няма, а ефектът е мигновен. Това проличава и от снимките, които д-р Галили е направил на своите пациенти преди и след „нежната процедура".

Д- р Яир Галили е ръководител в медицинския институт „Машон МОР" в Тел Авив. Там инжекционният метод за лечение на разширени вени се прилага повече от 8 години като са направени над 25 000 процедури.

Методът има огромна успеваемост - 95%, за разлика от операциите, при които успешните са не повече от 60-75% и често има рецидиви, твърди израелският хирург. Предимство е и това, че този метод може да се прилага дори в напреднал стадий на заболяването, но д-р Галили не съветва лечението да се отлага.

Д-р Галили ще посети България за пореден път и приема пациенти във ВИА Медика между 7 и 10 юли 2012 г.

Водещи новини

Още новини