Проверяват спешно Бърза помощ-София заради смърт

share

Започнала е проверка на Спешна медицинска помощ-София област заради смъртта на 52-годишна жена, починала в линейката при транспортиране от Своге до София, предаде Крос.


Според д-р Ивелина Георгиева, началник на отдел "Спешна медицинска помощ" в здравното министерство преди 10-ина дни пациентката е претърпяла тежка операция и в последствие състоянието й се е влошило. В 7.41 часа е постъпил сигнал на телефон 112, който е получен в 7.44, в 7.51 минути е тръгнала линейката, която е била на място в 8.10 часа. Пациентката е транспортирана първоначално във филиала в Своге, където са реанимационни дейности, докато е била транспортирана към София за хоспитализация е починала, каза Георгиева.

Отправените от страна на семейството обвинения са, че не е не е оказана в пълен обем необходимата медицинска помощ и донякъде има обвинение към персонала, че е действал неадекватно. Повикана е веднага полицейска кола, извършена е дори и кръвна проба на лекаря и на шофьора. В момента те трябва да дадат обяснения за случая пред следствените органи.

Водещи новини

Още новини