Препитват депутати за шеф на НЗОК

share

Депутати от ГЕРБ са били препитвани вчера от премиера Бойко Борисов и вицето му Симеон Дянков за шеф на Националната здравноосигурителна каса, твърди "Стандарт".

Днес шефката на парламентарната здравна комисия и номинирана за министър Десислава Атанасова трябва да предложи на парламентарната група титуляр за поста, който беше овакантен след освобождаването на Нели Нешева. Първоначално в ГЕРБ бяха решили на мястото да остане Марияна Василева, която до 22 март е избрана за и.д., но се оказа, че тя няма нужния 3-годишен управленски опит, разказват източници от властта.

Отпаднала е идеята в шефското кресло да седне Калина Пенчева, в момента шефка на дирекцията по лекарствата в НЗОК. Така се стигнало до номинирането на депутати от здравната комисия. Според високопоставен ГЕРБ-ер става дума за депутат, мъж. Сред най-вероятните имена, които отговарят на описанието, са докторите Красимир Петров и Пламен Цеков.

Вчера и двамата отрекоха да са канени. Все още се въртят имената на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, която премиерът Бойко Борисов си бе харесал за здравен министър. Както и на д-р Димитър Петров, но той също казва, че не е канен.
 

Водещи новини

Още новини