Стефан Константинов: Здравната каса да си седне ... да не казвам къде

share

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов обвини Националната здравно осигурителна каса за закъсненията при договарянето на цените на лекарствата.

"Здравната каса да си седне ... да не казвам къде и да седне да работи за намаляване на цените на лекарствата. Законът е дал възможност за договаряне от първи януари 2011 година. Сега сме март месец - няма нито едно договаряне да е завършило и никой не е алармирал, че проблема е толкова остър. Никой не е предлагал бързото му решаване и самият надзорен съвет, хора от надзора изказаха неясноти и притеснения, че не са били своевременно информирани. Веднага щом се върна в София първата ми работа е да видя договорени отстъпки към момента има. Аз лично съм провел с няколко фирми разговори и те изразиха категорично готовността си да свалят цените на ниво 2010 година. И ако това не стане вече ще трябва персонално да посочваме с пръст кой не си е свършил работата и кой не я върши в момента", каза Константинов.

Във Видин здравният министър откри ремонтираната сграда на Многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка", съобщи БНР. Обновяването беше извършено по проект за енергийна ефективност на стойност два милиона лева. Тази сумата ще бъде изплащана в продължение на седем години от икономисани средства от горива.

Водещи новини

Още новини