Петър Москов подписа анекса към Националния рамков договор за 2015 г.

Булфото (архив)
share

Министърът на здравеопазването Петър Москов подписа за обнародване в Държавен вестник анекса към Националния рамков договор от 2015 г., който фактически ще замести неподписания от Български лекарски съюз нов договор за 2016 г., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В анекса са предвидени допълнителни 74,5 млн. лв. над приетия за годината бюджет на НЗОК. От тях 12 млн.лв. са предвидени за лъчелечение и радиохирургия. 3 млн. са насочени към неонатологията. За три нови клинични пътеки за продължително лечение са осигурени 23, 4 млн. лв., а 36,1 млн. лв. за първична извънболнична помощ, за специализирана извънболнична помощ и за МДД. Допълнителните средства ще бъдат осигурени от повишената събираемост на приходните агенции и на самата НЗОК.

По-рано през деня министър Москов е присъствал на заседание на Надзорния съвет на касата, където е настоял да бъде потърсена отговорност запредложението да бъдат намалени с 60 на сто средствата за онкология против волята на Касата и на здравното министерство.

Водещи новини

Още новини