Плевнелиев: Имаме нужда от инженери и агрономи

ГЕРБ
share

По-добра инфраструктура в индустриалната зона, по-добри университети, по-добра градска среда и санирани жилища - всичко това е възможно, но то не може да се случва на парче, а само тогава, когато има обосновани регионални приоритети и ясни проекти, които държавата да интегрира в националния план за развитие.

Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев, който заедно с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, посети три от най-успешните плевенски фирми „Вапцаров“, „Илинден“ и „Димитров“.

Регионалните приоритети на Плевен ще станат част от националната програма за развитие, но преди това е необходимо местните бизнес лидери, партиите и неправителствените организации да изработят интегриран план за развитие на Плевен за периода 2014-2020 година.
Поех личен ангажимент, че ще работя за подобряване на бизнес-средата и че България ще има своя план „България 20/20“.

В този ред на мисли България трябва да пренастрои образователната си система така, че хората да намират своята връзка с реалната икономика, коментира още Росен Плевнелиев.

Нашата икономика има нужда не от образование, което не базирано на принципите от миналото, а от образование, свързано с конкретните нужди на икономиката, подчерта кандидатът за президент от ГЕРБ.

„Страната ни произвежда прекалено много юристи и финансисти, а на нас ни трябват инженери и агрономи“, посочи Плевнелиев. В единия от заводите Плевнелиев изрази задоволството си от въведената в завода система “Start Smart”, която осигурява връзка на предприятието с учениците от местните техникуми.

„В България имаме студенти в пети курс, които завършват и не са влезли дори един ден в реалната икономика. Това може да бъде променено с ето такива прекрасни идеи“, коментира кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Пленвлиев.

Водещи новини

Още новини