НКЖИ: Нещо се е случило със скоростомерната лента на влака

share

Няма загинали пътници във влака от София за Варна, единствено машинистът е починал. Това заяви пред БНР генералният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев във връзка с железопътния инцидент в района на старозагорското село Калояновец.

„Това е по обективни причини, тъй като локомотивът се намира на 15 метра от железния път. В момента следствените органи на МВР работят и не ни допускат никого до мястото. Това е новата отсечка „Михайлово – Калояновец“, която е абсолютно рехабилитирана, която преди два месеца ние открихме и си е абсолютно в нормите", коментира Ламбрев, цитиран от "Фокус".

"Ще видим, след като ни допуснат до локомотива да погледнем скоростомерната лента. Нещо се е случило в движението му между стрелките и след това той загубва управление, може би и излиза извън жп линията. Може да е по-висока скорост, може да е нещо друго, но на този етап не можем да кажем. След като разберем и видим лентите, ще разберем какво се е случило. Възможно е и да е грешка на машиниста, но не можем да бъдем категорични на този етап", допълни той.

"Много работа ни чака. Движението няма да бъде пуснато скоро, тъй като вагоните са напреки на линията. Поне три има такива, има други полегнали. Ще имаме доста задачи да вършим, за да възстановим движението”, категоричен бе Милчо Ламбрев.

Водещи новини

Още новини