Пациент удари лекар с юмрук във Варна

share

В неделя вечерта е станал пореден инцидент с лекар във Варна. По време на дежурство в Спешния център на МБАЛ „Света Анна“ д-р Преслав Пенев е бил нагрубен и след това ударен с юмрук от пациент.

Дойде пациент с прорезна рана в областта на дланта на палеца и пети пръст, разказа той. - Събитията се случиха в рамките на няколко секунди. Когато пострадалият беше помолен да се премести на масата за обработка, стана изключително агресивен и така за няколко секунди получих удар в лявата долна челюст, съобщи "24 часа".

Д-р Пенев сподели, че досега не е преживявал подобна агресия и няма лесно да преживее стреса. „Парадоксът е, че се опитваме да помагаме на хората, а вижте какво получаваме насреща”, каза още той пред вестник "Черно море".

Говорителят на областната дирекция на МВР във Варна потвърди, че сигнал за инцидента е постъпил при тях след 23 часа на 25 май т.г. Извършителят е установен, случаят е докладван на районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

В Спешния център при МБАЛ „Света Анна“ има денонощна охрана, камери и паникбутон, уточни и. д. изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров. Според него подобни случаи ще се ограничат, ако на извършителите се налага ефективно наказание.

Водещи новини

Още новини