Присадиха отрязана ръка 12 часа след травмата

Булфото
share

Лекари от Клиниката по съдова хирургия при Университетската болница в Стара Загора успяха да пришият ръката на 67-годишен мъж , 12 часа след инцидент, при който е била отрязана с циркуляр.

Дванадесет часа след травмата това е операция на отчаянието, коментира д-р Антон Елкин, ръководител на операционния екип.

Пациентът пристигна при нас в шоково състояние, като се наложи да присадим парче от тазовата кост, да възстановим артерии, вени, мускули, сухожилия, операцията продължи близо 6 часа, обясни д-р Елкин. Операцията е извършена от екип в състав - съдов хирург д-р Антон Елкин, ортопед д-р Валентин Пройчев и пластичен хирург - д-р Стефан Митроев.

Инцидентът стана след обед, спънах се, докато работех на циркуляра и така ми се отразя лявата ръка, над китката.

Откараха ме с линейка в казанлъшката болница, чаках над 5 часа специалист, но когато най-накрая пристигна, обясни, че това не е операция за него, разказа пред БТА Петър Петров от мъглижкото село Ветрен. Синовете ми, които живеят в Казанлък с наша кола ме откараха в Университетската болница в Стара Загора.

Господ ми е дал още живот, каза още възрастният мъж, който днес вече си движи пръстите на ръката след успешната операция и още не вярва на очите си.

Водещи новини

Още новини