Атанасова: Бомби в сферата на здравеопазването няма да избухнат

share

Хората имат памет и помнят какво е било преди и какво сега, отговори в студиото на Нова телевизия министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова на нападките на д-р Емил Райнов, че БСП е оставила здрава здравна система, а сега е в хаос.

Надзорният съвет няколко пъти заседава, така че обвиненията на Райнов са безпочвени. Няма дефицит в бюджета на Касата. Отделените средства за 2013 г. са в най-голям размер за последните няколко години, уточни тя. Тя обеща, че проблемът, възникнал заради определянето на лимити за лечение на пациенти в болниците, скоро ще бъде решен чрез диалог. Общинските лечебни заведения също щели да получат „финансова инжекция” от държавата.

Идеите на БСП и техните препоръки са малко са остарели. БСП не може да се похвали и със специализацията на младите лекари, каквато тогава нямаше, отговори тя на обвиненията на д-р Райнов за състоянието на здравеопазването в България. „Подписала съм договори с 300 млади лекари, за да могат те да получат европейско финансиране на своите специализации”, информира още Атанасова.

Аз и моят екип няма да оставим хаос в здравното ведомство. Тя бе категорична, че бомби в сферата на здравеопазването няма да избухнат, въпреки твърденията на опозицията. Оставяме много добре работеща администрация в министерството. Свършихме много работа по намаляване на цените на лекарствата и лекарствената политика. Въпреки това реформата в здравеопазването все още не се е случила. Давам си сметка за това. 23 години се говори само за нея и досега не бе поет ангажимент от никое управление. Ние обаче имаме изработена здравна стратегия, която работи, заключи министърът в оставка.

Водещи новини

Още новини