Д-р Райнов: ГЕРБ доведе хората до самоубийство

  • 05 март 2013 07:50

  • 1876
  • 5
Д-р Райнов: ГЕРБ доведе хората до самоубийство
©

В последните три години се вижда, че здравеопазването е в хаос. Ние оставихме здрава здравна система. Това обяви пред Нова телевизия д-р Емил Райнов от БСП, бивш здравен зам.-министър и ексшеф на УС на Здравната каса.

За пръв път се залагат лимити по диагнози. Куриозно е, че столични АГ-та нямат до края на годината нито едно раждане, обяви той и подчерта, че не може да има такива прогнозни разчети.

Дълговете в момента на болниците са за над 600 млн., каквото и да се говори в обществото. Всяка справка "преди и сега" е в ущърб на сегашното правителство. Всички рязани с патос ленти бяха по проекти, спечелени през 2009 г., обяви той.

Според него д-р Пламен Цеков в момента се явява необходимия бушон и отдушник на цялото напрежение, затова бе и отстранен, но и други са виновни, смята той.

Трябва да се свика надзора на Касата и да се изнесат данните за финансовото й състояние, което упорито се крие в момента. Необходимо е да има спешно финансиране на общинските болници. Въпреки че парламентът се разпуска, ако има желание, има как да се изпълнят тези препоръки, смята д-р Райнов.

По думите му, политическа поръчка е било обвинението му за упражняване на влияние. Изпълни се политическата поръчка, в които управляващите сега са много добри. Нека в оставащото им време да не правят глупости и да не правят назначения в 12 без 5, призова той.

Правителството в оставка трябва да спре да се извинява с предишното управление, я да види то какво остави след себе си - хора на улиците, хора, които посягат на живота си, обяви д-р Райнов.

Последвайте канала на

1876 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
МММ

2013.03.12 | 16:06

5
НЕ Е ВЯРНО! ВИЕ ДОВЕДОХТЕ ХОРАТА ДО САМОУБИЙСТВА--ВИЕ ЛЕКАРИТЕ -НЕ СПИРАТЕ ДА ТОЧИТЕ КАСАТА ВЗИМАТЕ ПАРИ НА РЪКА -НЕНАЯЛИ СЕ,ПЕЧЕЛБАРИ И СЕГА ВИ СЛОЖИХА СТАВИЛО И ОРЕВАХТЕ СВЕТА, НЯМА КОЙ ДА ВИ ПОДКРЕПИ В ПРОТЕСТИТЕ
Джанго

2013.03.12 | 07:47

4
Този нагъл комуняга трябва да бъде изпратен при господарите си на северо-изток. От 1944 година българският народ е тежко болен от комунистическия грабеж, от комунистическия геноцид спрямо интелигенцията. И сега вместо да протестират срещу НЗОК, да отидат пред централата на БСП на ул. "Позитано".
ww

2013.03.12 | 07:19

3
Кажи му ""комунист'',друга обида не е нужна .

2013.03.12 | 07:19

2
И тоя като форумен трол. Ако убият наркотрафикант в Мексико, пак ГЕРБ са виновни. Ако самолет се разбие - Бойко докарал до отчаяние пилотите. Тъпанар!
kmp

2013.03.09 | 23:57

1
ако няма какво да яхате,комуненца,елате седнете на моя

Добави коментар

Водещи новини