Здравното министерство отпуснало 50 хиляди лева на болницата в Шумен

share

Въпросът за белодробната болница в Шумен и позицията на държавата за нейната ликвидация в никакъв случай не лишава жителите на Шумен от медицинска помощ. Напротив, здравното министерство е отпуснало 50 хиляди лева за ремонтиране на отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в града, където да бъдат настанявани и лекувани болните.

Това заяви на пресконференция депутатът от ГЕРБ Ралица Тодорова. По думите й позицията на здравния министър е била ясно изразена след среща с областния управител на Шумен, кмета на града и общински съветници, а именно - ускоряване на ликвидацията на белодробната болница, преминаване на сградата и част от оборудването на лечебното заведение в капитала на МБАЛ. Това означава, че сградата остава за шуменци и решението е взето само и единствено в техен интерес, уточни Тодорова.

Сградата остава за шуменци и влизайки в капитала на МБАЛ, влиза и в забранителен списък и не може да бъде приватизирана, каза още Тодорова. Според нея въпреки отправен призив за ускоряване на решението на проблема, общинската администрация продължавала да "спъва" разрешаването му.

Водещи новини

Още новини