Шефове в "Пирогов" плашат с оставки

share

Скандалите в „Пирогов” се задълбочават. След уволнението на директора на болницата шефове на клиники заплашиха да напуснат в знак на протест. Пред Нова телевизия лекарите се обявиха против махането на Димитър Раденовски.

Главният инспектор от контрола на медицинската дейност в „Пирогов” – доктор Бонев, вече е подготвил заявлението си за напускане. „Тази болница през 2010 година я посрещнахме с 12 милиона задължения и до няколко години ги стопихме и болницата е печеливша. Този акт, който дойде от Министерството на здравеопазването, го намирам като терористичен акт, насочен не само срещу болницата, но срещу националната сигурност”, заяви д-р Боньо Бонев.

Готови да напуснат са и други негови колеги. „Аз заставам зад тази идея като цяло. Тези формални нарушения може да не са законосъобразни, но са целесъобразни. Всичко болници го правят”, заяви д-р Светлозар Сардовски.

„Ще бъдат много оставките”, смята д-р Васил Цанов. Според Държавната финансова инспекция ръководството на болницата е нарушавало Закона за обществените поръчки. Подобни изводи имаше още в докладите на здравните инспектори от 2009 година и от лятото на тази година. През юли стана ясно, че някои от клиниките не отговаряли на заложените стандарти, а част от администраторите са получавали възнаграждения за дублиращи се дейности, което в някои случаи означава 5-цифрени суми на човек на месец.

Водещи новини

Още новини