Фъстъците намаляват риска от инфаркт

Getty Images/Guliver
share

Американски учени обявиха, че редовната консумация на фъстъци намалява риска от инфаркт. Тези ядки снижават общата смъртност от 17 до 21%, показват резултатите на новото изследване, съобщи БТА.

В зависимост от приеманите количества рискът на сърдечносъдови патологии намалява от 23 до 38%.

Учените от университета Вандербилт провели мащабно изследване сред 130 хил. китайци от Шанхай и 70 хил. американци. Изследването проследило здравните показатели на участниците в период от 5 до 12 години.

Специалистите препоръчват да консумираме фъстъци, защото те са по-достъпни от останалите ядки, като кашу, бадеми и лешници. Благотворното въздействие върху здравето от консумацията на фъстъци била наблюдавана и при двата пола.

Специалистите от университета Вандербилт препоръчват да консумираме най-малко по един пакет фъстъци от 30 гр седмично. Това количество е напълно достатъчно, за да ни предпази от сърдечносъдови проблеми.

Водещи новини

Още новини