Разследване разкри фрапиращи афери в столичната болница „Света Анна“

Кадър: Нова телевизия
share

След като директорът на болницата в Хасково поема ръководството на столичната Окръжна болница – "Света Анна" сключва договор със старозагорска фирма за прането на болничното бельо. На предишния си пост Славчо Близнаков сключва договор с фирмата и така години наред тонове болничното пране пътува между Хасково и Стара Загора.

Преди пет години от болницата в Хасково, Близнаков е назначен за директор на столичната Окръжна болница и прането на Окръжна болница започва да пътува от София до Стара Загора и обратно. Общо 500 километра. Всеки ден.

Столична болница е усвоила 250 000 лева за фиктивни курсове по английски език за санитарки

Защото директорът Близнаков е сключил договор със същата старозагорска пералня?, отговорът търси разследващ журналист.

Обществената поръчка, в която наред с поставените доста особени изисквания, фирмата печели с цена една стотинка на килограм. Оферта е по-ниска с една стотинка от предложеното от останалите кандидати.

Тази практика се прилага само и от други болници, чието пране също ежедневно циркулира по пътищата на страната. Освен, че изминава стотици километри, често пералните, до които пътува, са незаконни. В тя освен болнично пране се перат и завивките от детски ясли и градини.


 

Водещи новини

Още новини