Един месец безплатни очни прегледи в МБАЛ „Света София“

МБАЛ „Света София“
share

На безплатен скринингов очен преглед могат да разчитат пациентите на МБАЛ „Света София“ от 10 февруари до 10 март включително. Кампанията се провежда традиционно с цел улесняването на диагностицирането и осигуряването на най-доброто лечение на пациенти, страдащи от заболявания на макулата, съобщават от лечебното заведение.

Тази кампания с безплатни прегледи цели да бъде в помощ на пациенти със зрителни изменения – разкривяване на правите линии, деформация на образите, затруднено виждане, поява на тъмни петна, увреждане на макулата. При установяване на макулна дегенерация, в клиниката по офталмология на МБАЛ „Света София“ ще бъде направен план за лечение и осигурена най-добрата медицинска грижа за подобряване на зрението на пациентите.

Безплатни прегледи във ВМА за диабетна ретинопатия

Все още не са съвсем установени причините за възникването на едно от най-деструктивните очни заболявания - макулната дегенерация. Със сигурност роля за това играе и начинът ни на живот. Сред факторите, които увеличават риска от сериозното заболяване, са тютюнопушенето, вредното хранене, генетичната обремененост и някои хронични болести. Но е доказано, че колкото по-рано бъде диагностицирана макулната дегенерация, толкова по-големи са шансовете за запазване на зрението на пациента. Тази диагноза е на първо място като причина за намаляване на зрението над 60-годишна възраст.

Екипът на клиниката по офталмология на МБАЛ „Света София“ лекува успешно макулна дегенерация вече близо 15 години, а лечението се реинбурсира частично от НЗОК.

На всеки, записан за преглед на телефон +359 2 8184 623, ще му бъде измерено очното налягане и ще му бъде направено изследване с „очен скенер“ - оптична кохерентна томография.

Водещи новини

Още новини