Подобрява се състоянието на 3-годишните близначета от Пловдив

Pixabay
share

Подобрява се състоянието на тригодишните близначета от Пловдив, неглижирани от майка им, съобщи директорът на дирекция "Социално подпомагане" /ДСП-Пловдив/ - Пловдив Надя Танева.

Момченцето Стефан, на което бе извършена животоспасяваща операция по спешност, вече е излязло от кома и засега няма риск за живота и здравето му. То все още ще остане под лекарско наблюдение. Момиченцето - Габриела, е в добро здравословно състояние и предстои тази седмица да бъде изписана от болницата, казва Танева и уточнява, че Габи ще бъде настанена в ЦНСТ с постоянна медицинска грижа. В болницата близначетата са придружавани от бабата по бащина линия.

Майката на децата Иванка Стефанова до този момент не ги е посещавала в болницата, но твърди, че: "получава информация от трети лица", се посочва още в съобщението.

Тя е отказала предложената й помощ от БЧК, отказва да се регистрира в Бюрото по труда, както и с нея да работи психолог: "защото очаква съпругът й да се завърне от чужбина", който към днешна дата все още не се е завърнал в България.

От ДСП-Пловдив заявяват, че за децата са подсигурени дрехи и памперси от "Надежда и домове за децата" - клон България.

По случая през февруари Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство за неполагане на грижи от родител за близнаци, които са оставени без надзор и с това е създал опасност за тяхното физическо развитие. По данни на майката момченцето е пострадало, когато е било в детското креватче и върху главата му е паднал гипсов орнамент, поставен на стената. По данни на лекарите, двете деца при приемането им болница са изглеждали недобре гледани, недохранени с тегло неотговарящо на възрастта им и със синини по тялото.

Водещи новини

Още новини