България и СЗО разширяват сътрудничеството си в областта на общественото здраве

share

Разширява се сътрудничеството между България и Световната здравна организация (СЗО) в областта на общественото здраве и програмите за превенция и промоция на здравето, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ), цитирайки заместник-министър Галин Каменов.

Каменов е разговарял с представителя на СЗО в България и ръководител на мисията д-р Скендер Сила. По думите на Каменов в България съществуват проблеми в сферата на общественото здраве, по-специално по отношение на здравно-демографските показатели и разпространението на рискови фактори на поведение.

СЗО има огромен опит в тази област и може да ни подпомогне за внедряване на механизмите, доказали своята ефективност, е допълнил той. Каменов е подчертал, че общественото здраве вече е приоритет за МЗ и респективно за държавната политика.

Според д-р Скендер Сила СЗО желае да си сътрудничи с държавите от Европейския регион за подобряване на здравето на населението. Представителят на СЗО е изразил подкрепата си за политиката на МЗ.

Водещи новини

Още новини