Откриха нова клиника по неврохирургия (видео+снимки)

Novini.bg
share

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и здравният министър в оставка Петър Москов откриват нова клиника по неврохирургия, предаде репортер на Novini.bg

Тя се намира в УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. На тържественото откриване с център по мозъчно-съдови заболявания и новата Клиника по урология присъства и патриарх Неофит. Той и други духовници отслужиха литургия за здраве. Браницкият епископ Григорий пожела крепко здраве на пациентите и лекарите, които се грижат за тях. Той поръси със светена вода присъстващите, а след това всички запалиха и свещи. В словото си епископ Григорий призова Господ да помогне на докторите в бъдещото лечение на болните и да "освети" ръцете им.

Пред медиите здравният министър в оставка Петър Москов припомни, че през 2014 г. е приета здравната стратегия, в която е записано, че пациентите с мозъчно-съдови системи се нуждаят от повече грижи. Той коментира, че следващите години предстои по-добро логистична покритост. Москов изтъкна, че по време на мандата на правителството на Борисов са се закупили немалко медицински устройства. Москов отказа да даде оценка за здравеопазването в неговия мандат. Отбеляза възможността за отпускане на безплатни лекарство, давайки за пример медикаментите за високо кръвно.

"Резултатите са видими и аз и правителството може да ги защитаваме ежедневно", каза той.

От своя страна Бойко Борисов благодари на лекарите. Той благодари и на патриарх Неофит, че е благословил клиниката. Премиерът разказа, че медицинските сестри му разяснили какви нови методи се прилагат при операции на мозъка.

Водещи новини

Още новини