Болница "Софиямед": Акушерката Емилия Ковачева е сляла смените си по собствено желание (ви

Булфото
share

От болница "Софиямед" дадоха официална пресконференция, в която управителят на болницата Йордан Пелев и шефът на АГ отделението Валери Нецов, представиха факти и данни, относно случая с пребитото новородено, предаде репортер на Novini.bg.

Доктор Пелев заяви, че на 20.04 е получил информация от колегата си Нецов, че новороденото е с влошено състояние и е транспортирано в друга болница. Под ръководството на управителя на болницата се създава комисия, която да разследва случая и да бъдат прегледани всички видео записи, каза още Пелев. Болница "Софиямед" ще въведе нов тип видеонаблюдение, благодарение на което майките, чрез персонален код, ще могат да гледат 24 часа в денонощието на живо какво се случва с бебетата им, докато са на територията на лечебницата, допълни той.

Не е практика в нашата болница да се работи на 24-часови смени, продължи д-р Валери Нецов. Емилия Ковачева, която преби 4-дневно бебе, тогава е сляла смените си по собствено желание, тъй като от следващия ден е била в планиран годишен платен отпуск. Тя е една от най-добрите ни акушерки, няма никакви оплаквания срещу нея. Когато тя е на смяна нощем, знаеш, че всичко ще бъде направено както трябва - не е конфликтен човек, има чувство за хумор, приятна жена е, допълни той.

В онази вечер тя е действала като обладана. В събота сутринта лично майката е подала сигнал, че има промяна в здравословното състояние на детето й, каза още Нецов. Той обясни, че всички са си мислили, че бебето е изтървано по невнимание. Никой не предполагаше, че може да се е случила тази трагедия. След като разгледахме записите, всички плакахме. В момента с работещите в АГ отделението разговаря психолог, завърши Нецов.

Водещи новини

Още новини