Ненчев: Безумията във ВМА са огромни

Булфото
share

Бях предупреден за изключително неблагоприятни неща и безумия ставащи във ВМА, още в началото на моя мандат. Веднага възложих проверка. Резултатите, които са постигнати в последните месеци са красноречиви. Бяха прекратени неизгодни договори, които източваха болницата. Дългът на ВМА беше намален с 27 млн. лева за последните месеци.

Това обяви пред камерите на БТВ военният министър Николай Ненчев, който коментира скандалите около Военно медицинска академия. Направихме първите стъпки и няма да спрем до тук. Фирмите, които са източвали ВМА не са една и две. Фирми за доставка на храна, почистващи фирми. Безумията са огромни. Прокуратурата трябва да каже колко точно средства са били източвани и кой е подписвал тези договори. През годините различните шефове на клиники са подписвали тези договори, отговори уклончиво министърът.

За съжаление трудно можем да прекратим всички неизгодни договори, защото някои от тях са изготвени перфектно и ще трябва да плащаме стотици милиони неустойка. Правим всичко възможно да ограничим тези дейности. Ще оказваме съдействие на прокуратурата във всяко едно направление. Всеки, които е прикривал информация и е участвал в тези безумия, трябва да понесе отговорност и ще бъде отстранен незабавно. Не искам да пада ни най-малко съмнение, че в тази болница работят най-добрите доктори в България, категоричен беше Ненчев.

Водещи новини

Още новини