Москов откри обновено спешно отделение в Добрич

share

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов откри пребазираното и обновено спешно отделение на многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи БТА.

С ресурс от 160 000 лева от Министерството на здравеопазването, със средства от бюджета на болницата и от общини - акционери в лечебното заведение, спешното отделение вече разполага с модерно оборудване за реанимация, терминал за аспирации, шокова зала, зала за наблюдение на болни и други.

Годишно през спешното отделение преминават около 46 000 пациенти, от които 22 на сто се хоспитализират. С преместването на спешната база в основния болничен корпус се печели време в "първия златен час" при спасяването на пациенти, поясни изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Класимир Николов.

Това, което е направено в спешното отделение на добричката болница, ще бъде надградено. По новата европейска програма "Региони в растеж" всички спешни отделения в страната ще бъдат оборудвани с нова апаратура и ще бъде изградена модерна инфраструктура, заяви министърът на здравеопазването. Москов добави, че болницата в Добрич ще получи финансова подкрепа от министерството и за ремонт на хирургичното отделение.

Министърът на здравеопазването увери лекарите и медицинските сестри, че ще получават достойно заплащане по квалификационна скала. Нека да бъдем лекари, а не хора, които попълват таблици, и да извървим пътя към собственото си очовечаване, апелира Петър Москов към медиците.

Водещи новини

Още новини