Лекари със съвети как хората със слаби сърца да се предпазват в горещините

Novini.bg/ Canva
share

Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко препоръки на хората със слаби сърца, за да се предпазват по време на летните горещини, пише "Медикъл експрес".

Според експертните съвети, когато е горещо, хората със сърдечносъдови заболявания трябва да пият много вода, по възможност да остават на закрито през деня, да носят дрехи от дишащи материи и да почиват редовно на сянка, когато са навън. 

Експертите обясняват, че обострянията на сърдечносъдовите заболявания и смъртните случаи, свързани с високите температури, могат да бъдат предотвратени, ако се спазват определени правила за безопасност, предаде БТА.

Лекарите от Американската кардиологична асоциация отбелязват, че жегата е опасна не само за хората със слаби сърца, но и за децата, възрастните хора, както и за страдащите от високо кръвно налягане и затлъстяване.

Опасни горещини и днес

За да се предпазят, специалистите съветват уязвимите групи хора да си стоят у дома през деня, когато е пикът на слънчевата активност. При излизане на открито е препоръчително да се носят светли дрехи, изработени от дишащи материи като памук, лен или полиестер с подобрени свойства за отвеждане на влагата. Хората не трябва да забравят и шапките за глава, слънчевите очила и слънцезащитните продукти.

Американската кардиологична асоциация също така отправя призив да се приемат достатъчно течности и да се избягват обезводняващи напитки, съдържащи кофеин или алкохол. Ако е необходимо да се излезе навън, лекарите препоръчват да се избере маршрут, така че човек да се придвижва по-дълго време на сянка. Експертите също така съветват придвижването по улиците да става с редовни почивки на хладни места. 

Водещи новини

Още новини