Пренасочват ваксини към по-засегнатите райони, следят и туристите от Занзибар

Булфото, архив
share

По-голямо количество ваксини ще бъде насочено към по-засегнатите от коронавируса области. Като цяло ситуацията в страната е сериозна и се обсъжда евентуално въвеждане на нови мерки, за да се стопира натискът към болниците. Това се разбра от думите на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Той беше на посещение в една от областите „в червено“ Кюстендил.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32997

Към момента у нас има засечен британски вариант, за щастие няма някой от другите, които вече са обхванали европейските държави. Особено внимание има към завръщащите се българи от Африка. Както е известно много от нашенците се пренасочиха за почивка към Занзибар, която освен с красивата си природа, стана топ дестинация и заради твърдението си там коронавирус няма.

„Има нигерийски вариант, за който се казва, че той ще бъде резистентен както към терапията, така и към ваксинацията“, коментира министърът.

Междувременно внимателно се следи и ситуацията в детските градини и училищата заради данните, че възрастовата група на заболелите е паднала. 

Ангелов бе категоричен, че преди всичко е лекар и ще изпълни всичките си ангажименти, за да участва в борбата с коронавируса. Увери, че изборите ще се проведат по безопасен начин. Няма да се отлага вотът независимо от тревожната ситуация с коронавируса.

„Ситуацията е много динамична. Всеки ден е уникален. Решенията се вземат в движения“, коментира още Ангелов.

Той е в непрекъснат контакт и с регионалните здравни инспекции. Днес имаше и спешна среща на Националния оперативен щаб с премиера Бойко Борисов. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32997

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини