Млада жена с рак на гърдата има нужда от средства, за да живее

Facebook
share

Христина Стайкова на 35 г. от Кърджали се бори с рак на гърдата. За болестта си тя разбира през юни 2008 г. Точно тогава тя гледа болната си майка, която е със същата диагноза. За историята й разбираме от Фейсбук.

Ден преди операцията, Христина погребва майка си и постъпва в болница за частична операция, при която е отстранен туморът в лявата й гърда. След пет дни се налага втора операция, защото е установено, че изрязаният тумор е злокачествен.

При втората операция лекарите отстраняват лимфните възли, както и гърдата. Следват редица химиотерапии и лечение с медикаменти.

През септември 2011 г., след болки в гърба, непрестанна кашлица и задушаване, е открит и плеврален излив. През декември 2012 г. са разкрити метастази по гръбначния стълб. Налага се операция за отстраняване на жлъчката. Взет е материал за биопсия и от черния дроб, който показва наличие на метастази и там.

Поради влошаване на състоянието на Христина след лечение в България, тя решава да се лекува в Истанбул. Там състоянието й се подобрява значително. Заради липсата на повече средства обаче, Христина няма възможност да се лекува повече там.

Днес състоянието й отново е влошено, тя не може да се храни и диша трудно. Близките й искат лечението й в Турция да продължи. За него обаче са й необходими по 2000 - 3000 лева на месец. Ако имате възможност и желание да помогнете, ето как можете да го направите:

IBAN: BG 60 BPBI 7935 10 54497601 BIC: BPBIBGSF Христина Кирилова Стайкова.

Водещи новини

Още новини