Позиция на НДК за неверни твърдения

  • 17 януари 2017 12:17

  • 3028
  • 5
Позиция на НДК за неверни твърдения
© Булфото (Архив)

НДК опроверга твърденията, разпространени от Национална асоциация „С грижа за деца в риск“ за ремонта на сградата.

"В тиражираната информация асоциацията противопоставя бюджета за ремонта на НДК във връзка с европейското председателство през 2018 г. на 3-годишния бюджет на Фонда за лечение на деца", се казва в опровержението.

От пресцентъра на НДК отбелязва, че подаденият от асоциацията имейл не е автентичен на тази асоциацията.

"Проверка показа, че въпросната организация няма нито интернет сайт, нито публични изяви или позиции, нито лица, които да се свързват с нея. След справка в Агенцията по вписванията стана ясно, че асоциация с такова име никога не е била регистрирана. Несъществуващата организация не е и част от Обществения съвет към Фонда за лечение на деца и в този смисъл няма как да изразява позицията му", уточняват от НДК.

Напомня се, че бюджетите на Фонда за лечение на деца и на българското председателство не могат да бъдат противопоставяни, защото са напълно независими един от друг."Напомняме, че НДК е единствената институция, която направи публично представяне на вложените средства в ремонта, както и регулярно и открито информира обществеността за дейностите около ремонта, който е част от подготовката на страната ни за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018г.", заявяват още от НДК.

Категорични са, че става въпрос за дезинформация.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3028 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.01.17 | 17:02

5
Просто в бизнеса с дарения, в последно време влезе всякаква ИЗМЕТ, която вижда в него лесна възможност за забогатяване на гърба на нещастни деца.

2017.01.17 | 17:02

4
Тези "асоциации" трябва да бъдат разследвани, а организаторите им наказвани. Родителите да се показват по медиите и да искат помощ, като дават банкови сметки, не е нужен посредник-измамник.

2017.01.17 | 13:35

2
НДК Зала Арена и н още няколко държавни обекта ще бъдат разследвани много внимателно - момент
Ку.рю

2017.01.17 | 16:40

3
Кога това? За един Банкянец питам...

2017.01.17 | 13:29

1
А НДК са си прави, какво общо има председателството на България и болните деца?! Тези пари в крайна сметка ще ги възстанови Европейският Съюз.

Добави коментар

Водещи новини