Яйцата помагат да преодолеем алергията

Булфото Архив
share

Учените успокояват родителите на деца с алергии към яйцата и ги съветват да не ограничават децата си по време на Великден. Нови проучвания, представени на годишната научна среща на Американската колегия по алергии, астма и имунология, посочват, че 56% от алергичните деца могат да понесат изпечено яйце, а при 55% алергията изчезва напълно с възрастта.

"Повече от половината от децата с алергия към яйца могат да понесат яйца в други продукти, като кексове и хлябове, когато са изпечени на 350 градуса",казва алергологът д-р Рушани Салцман, водещ автор на проучвания в тази сфера.Според специалистите въвеждането на печени яйца към менюто може да обогати диетата на детето, да подобри качеството на живот и е вероятно да ускори развиването на поносимост към яйцата. Средната толерантна доза е 2/5 изпечено кокоше яйце, пише "Всеки ден".

По-малко вероятно е алергията да изчезне с възрастта, ако децата са имали остра реакция към яйца в миналото, смятат учените. Симптомите на остра алергична реакция включват бързо подуване на кожата и тъканите, затруднено дишане и животозастрашаващ анафилактичен шок.

Водещи новини

Още новини