Рядка болест кара жена да плаче с кървави сълзи

share

В продължение на последните 4 години 19-годишната Делфина Седено страда от рядка болест - тя плаче с кървави сълзи, а когато се изпоти, от порите й също потича алената течност, пише Oddity Central.

Доста дълго време лекарите от родния й град Вернон в Доминиканската република са безкрайно озадачени. Дори след стотици тестове те не успели да открият къде е проблемът. Всъщност почти никой не вярвал на това, което казвала Делфина, докато не го видел с очите си.

"В началото никой не можеше да ми помогне и хората просто ме гледаха като луда, когато им казвах какво става", спомня си младото момиче. "Едва когато един ден започнах да кървя пред очите на лекаря ме взеха насериозно".

Скоро нещата се влошават и кървенето на Делфина не спира цели 15 дни. Накрая тя е в толкова тежко състояние, че се налага да й прелеят кръв. Самото момиче е ужасено от случващото се, а хората започват да я избягват. Децата й се подиграват, а възрастните се страхуват, че ако я докоснат, по тях също ще се появят кървави петна. Отчаяна, Делфина дори опитва да се самоубие.

Постепенно обаче нещата се променят и момичето дори намира любовта в лицето на младеж, с когото в момента са сгодени. Същевременно лекарите най-сетне успяват да се спрат на диагноза. Според тях Делфина страда от изключително рядко заболяване, наречено хематидроза. При него силното вълнение и високото кръвно налягане предизвиква отделянето в кръвта на химически съединения, които разкъсват капилярите на потните жлези. В резултат потта се отделя заедно с кръв.

Водещи новини

Още новини