Иззетото пилешко се е заразило със салмонела в предприятието преработвател

share

„Случаят с пилешкото месо със салмонела е констатиран още от миналата седмица. От тогава Българската агенция по безопасност на храните извършва проучване на цялата система - проверява се фирмата преработвател, фирмата, която е добила месото и фермите, в които са отглеждани птиците". Това каза Венцеслава Тасева - изпълнителен директор на БАБХ.

„По отношение на живите птици и добитото от тях месо няма замърсяване със салмонела", категорична бе тя. „Касае се за вторично замърсяване, което e възникнало на територията на предприятието преработвател", обясни още Тасева.

Много е важно за всички потребители да знаят, че няма налични количества на пазара. Тя посочи, че става въпрос за ниско патогенни типове салмонела, които при температура от 72 градуса се унищожават и няма никакъв риск за потребителя.

Изпълнителният директор на БАБХ посочи, че не са много случаите, при които инспекторите на агенцията са открили на салмонела при преработвателните предприятия.

Водещи новини

Още новини