„Случаят с пилешкото месо със салмонела е констатиран още от миналата седмица. От тогава Българската агенция по безопасност на храните извършва проучване на цялата система - проверява се фирмата преработвател, фирмата, която е добила месото и фермите, в които са отглеждани птиците". Това каза Венцеслава Тасева - изпълнителен директор на БАБХ.
„По отношение на живите птици и добитото от тях месо няма замърсяване със салмонела", категорична бе тя. „Касае се за вторично замърсяване, което e възникнало на територията на предприятието преработвател", обясни още Тасева.
Много е важно за всички потребители да знаят, че няма налични количества на пазара. Тя посочи, че става въпрос за ниско патогенни типове салмонела, които при температура от 72 градуса се унищожават и няма никакъв риск за потребителя.
Изпълнителният директор на БАБХ посочи, че не са много случаите, при които инспекторите на агенцията са открили на салмонела при преработвателните предприятия.
Иззетото пилешко се е заразило със салмонела в предприятието преработвател
- 13.06.2013 | 10:25
- 1380