Четирима души от Сандански мъртви след лъчетерапия в Индия

share

В сряда вечерта 34-годишната Гина Терзийска, шивачка от Сандански и майка на 2 деца, беше върната в ковчег от Делхи след лъчетерапия, съобщи "Монитор".

Преди 2 години младата жена заболява от рак на белите дробове. След две операции в софийска клиника и по съвета на лекари преди десетина дни Гина заминава на лъчетерапия в клиника в Индия. Гина Терзийска обаче не издържа на лечението и почива на 2 юни.

Ковчегът с тялото на бившата шивачка пристига в Сандански късно вечерта на 5 юни. Починалата оставя две деца сирачета – момиче на 7 години и момче на 4 години.

Другите трима санданчани, починали от 3 години насам след лъчетерапия в Индия, са Кирил Голчев ­ на 62 години, и по-младите Васил ­ на 32, и Илиян ­ на 31.

„Трябва да се знае истината за починалите санданчани в Индия”, коментира близка на 62-годишния ресторантьор Кирил Голчев, починал през месец май. Според нея болницата в град Банголор е много модерна и е специализирана само в процедурите за лъчетерапия на ракови заболявания. „Истинската причина за кончината на свекър ми е фатално късното ни заминаване за Индия.” „Около година, след като му намериха рака на стомаха, го лекувахме в Сандански. В индийската болница се съгласиха, но на наш риск, а контактите проведохме по интернет”, обясни жената. Близките на всеки поемат сами разноските по самолетните билети на пациента и на придружителите му, както и хотелските разноски на придружаващите и на преводача. На самата болница се плащат 3000 долара за 30 процедури, нищо повече. На близките на Голчев даже не искали да им вземат пари, изхождайки от лошия край.

Водещи новини

Още новини