Британски учени съставиха списък на петте най-опасни алкохолни напитки
На първо място са продаваните в кенчета коктейли. Тези напитки съдържат подсладители, които освен аромата на плодове убиват и апетита. Пиенето без мезе – удря черния дроб.
На следващата позиция са смеските с голямо количество съставки. Ако в коктейла има повече от два вида алкохол, това се отразява негативно и върху черния дроб и върху бъбреците.
Бронзовият медал принадлежи на бирата. Кехлибарената течност е вредна за подстомашната жлеза.
Четвъртата позиция принадлежи на пенливите вина. Шампанското с мехурчетата си помага за по-бързо приемане на алкохола в кръвта води до бързо и тежко пиянство.
Последното място е за ликьорите. Колкото е по-сладко питието, толкова по-зле. Подстомашната жлеза блокира от голямото количество захар.
Петте най – опасни алкохолни напитки
- 22.04.2013 | 16:09
- 3505