Да се върнеш от отвъдното: Разказ на 8-годишно дете, „умряло“ при жестока катастрофа

youtube
share

Осемгодишно дете, „умряло“ при трагичен инцидент, разказва какво е видяло в отвъдното. След жестока катастрофа Ландън Кемп оцелява, но изпада в двуседмична кома. По-късно той споделя, че в рая е срещнал починалия си баща и неродените си братя и сестри.

През 1997 г., когато Ландън е на осем години, той се прибира от църква в Северна Каролина заедно с баща си Анди Кемп и майка си Джули Кемп, когато претърпяват трагична автомобилна катастрофа , пише „Индипендънт“.

На кръстовище линейка удря странично колата на семейството. Бащата на Ландън загива мигновено, а когато спешните служби пристигат на мястото на инцидента, успяват да стабилизират майка му Джули. 

Медиците обаче първоначално не разбират, че в изпочупения автомобил има трети пътник – малкият Ландън.

„Не можаха да видят тялото му заради щетите, които бяха нанесени от страната на шофьора на колата, Ландън седеше зад баща си. И когато видяха обувката на Ландън, се наложи по-обстойно да потърсят тялото му“, разказва майката на Ландън Джули Кемп пред Christian Broadcasting Network.

Когато най-накрая откриват Ландън и го изваждат от останките, Джули си спомня, че синът ѝ не диша. Ландън е реанимиран и откаран в медицинския център „Каролинас“.

„Казаха ми, че ако оживее, което не изглеждаше възможно, но ако оживее, ще бъде като осемгодишно бебе, че няма да знае как да ходи, да говори или да яде. Бях толкова отчаяна, че можех да приема това“, спомня си Джули.

Ландън обаче оцелява след ужасяващата катастрофа. Той преживява двуседмична кома, но не получава мозъчни увреждания.

След като се събужда, Джули е изправена пред необходимостта да съобщи на сина си, че баща му е починал. Ландън обаче си спомня, че е видял баща си на небето, когато самият той е умрял.

„Спомням си, че успях да видя баща си и неговия приятел, който беше починал по-малко от месец преди него“, споделя за преживяването си със смъртта Ландън вече като възрастен.

Освен че вижда баща си, Ландън разказва, че е видял и „другите две деца на Джули“ – своите неродени братчета или сестричета, пише още БТВ.

В действителност преди раждането на Ландън Джули има още две бременности, които обаче завършват със спонтанен аборт. Преди катастрофата обаче Ландън не знае за това, тъй като родителите му не са му казали.

„Знаех, че те са мои братя и сестри, въпреки че никой не ми беше казал за тях. Просто като си в рая, предполагам, че познаваш своите хора или знаеш кои са всички“, допълва Ландън.

И разказва още, че всеки път, когато е умирал, е имал различно преживяване в рая.

„Беше почти като предпремиера на филм, в който виждаш само определени части от нещата. Исус дойде при мен и ми каза, че трябва да се върна на Земята, да бъда добър християнин и да разказвам на другите за него“, споделя мъжът.

 

Водещи новини

Още новини