Тръмп не каза в прав текст дали е разговарял с Путин, но добави: Ако съм го направил, значи съм постъпил умно

Getty Images (архив)
share

Бившият президент на Съединените щати и кандидат на републиканците за втори мандат Доналд Тръмп отказа да заяви в прав текст дали е разговарял с руския държавен глава Владимир Путин след напускането на Белия дом през 2021 г., но вметна, че ако го е направил, е „постъпил умно“.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 135

Тръмп присъстваше този вторник на икономически форум в Чикаго, организиран от „Блумбърг“, когато беше попитан от медиите дали са верни твърденията в книгата на Боб Удуърд, че е провел най-малко седем телефонни разговора с Путин, откакто напусна Овалния кабинет.

Журналист: Тръмп е имал 7 частни разговора с Путин, след като е напуснал Белия дом

Няма да коментирам тази тема, но ще ви кажа, че дори да съм го направил, е било умно. Ако съм приятел с хората, ако имам връзка с хората, то това е нещо хубаво, а не лошо за страната, коментира Тръмп, цитиран от 20minutos.

Според книгата „Война“ на журналиста Боб Удуърд кандидатът за президент на републиканците е провел цели седем частни телефонни разговора с Владимир Путин, откакто е напуснал поста си, и тайно е изпратил на руския президент машини за тестване на проби за коронавирус в разгара на пандемията.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 135

Водещи новини

Още новини