Даша, дъщерята на Алексей Навални, е част от предизборния екип на Камала Харис

Twitter/X
share

Дария Навалная - Даша, дъщерята на починалия в руски затвор опозиционер Алексей Навални, е част от предизборния екип на кандидата демократите за президент на САЩ Камала Харис.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 129

Това съобщи в. Таймс, като се позовава на информацията от LinkedIn профила на Даша.

Според споделеното, 23-годишната рускиня работи за Харис от август месец като организатор на кампанията на терен. Даша работи и в областта на връзките с обществеността и мобилизирането на гласоподаватели. Мястото ѝ на работа е централата във Флорида (Пенсилвания), пише Дарик. Дъщерята на опозиционера по-рано завърши Станфордския университет със специалност Социална психология и Политически науки.

След смъртта на Навални и нападението срещу сподвижника му Волков руската опозиция в изгнание понесе нов удар

След смъртта на Навални Даша и майка ѝ Юлия се срещнаха с президента на САЩ Джо Байдън. Той им поднесе своите съболезнования и ги увери, че наследството на опозиционера ще живее в тях и „в безбройните хора в цяла Русия, борещи се за демокрация и права на човека“.

Алексей Навални почина на 16 февруари 2024 г. в колонията "Полярен вълк" в град Харп, Ямало-Ненецки автономен окръг. Той беше най-видният критик на режема на Владимир Путин. Семейството му смята, че той е бил убит.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 129

Водещи новини

Още новини