За разлика от Байдън: Харис предлага „лидерство от ново поколение“

Getty Images
share

Вицепрезидентката Камала Харис, която се бори за президентския пост в САЩ с републиканеца Доналд Тръмп, заяви вчера, че се различава от президента Джо Байдън, защото предлага „лидерство от ново поколение“, предаде АП.

В първото си самостоятелно телевизионно интервю, откакто стана кандидат за президент от Демократическата партия, Харис също така разкритикува „омразата и разделението, които излизат от Доналд Тръмп“, и заяви, че според нея хората са „изтощени“ от неговия стил на ръководство. 

Тя заяви, че е притежателка на оръжие и не иска да отнема оръжията на никого, но смята, че забраната на автоматите е необходима и съответства на Втората поправка на конституцията, която защитава правото на притежание на оръжие.

Водещият Брайън Таф от WPVI-TV във Филаделфия помоли Харис да опише една или две области, в които се различава от президента.

„Ами очевидно не съм Джо Байдън“ и „предлагам лидерство от ново поколение“, каза Харис, като добави, че нещата, които някога са били приемани за даденост, вече не могат да бъдат пренебрегвани.

„Например друг план, който имам и който е нов подход, е да разширя данъчния кредит до 6000 долара за млади семейства за първата година от живота на детето им, защото това очевидно е много критичен етап от развитието на детето, и така моят подход е свързан с нови идеи, нови политики, които са насочени към настоящия момент“, каза тя.

Евгений Кънев: Камала Харис спечели дебата с Тръмп, беше много добре подготвена

Интервюто беше проведено в Джонстаун, Пенсилвания, където Харис беше вчера на предизборна проява.

Тръмп, неговият подгласник, сенатор Джей Ди Ванс, и други републиканци критикуват Харис за това, че до голяма степен избягва интервюта за медиите и не контактува с репортери, които отразяват събитията от кампанията ѝ. Миналия месец тя и нейният кандидат за вицепрезидент, губернаторът на Минесота Тим Уолз, дадоха съвместно интервю за Си Ен Ен, пише БТА.

Водещи новини

Още новини