Мартин Табаков: Харис победи Тръмп на дебата

Twitter
share

Камала Харис успя да изобличи дефицитите в характера на Доналд Тръмп. Това обясни пред БНР международният анализатор Мартин Табаков, след като двамата кандидати за президент на САЩ се изправиха един срещу друг в предизборен дебат.

"Ако трябва да посочим като критерий непосредствената реакция след самия дебат на групи избиратели, които са тествани от социологически агенции и ако има победител, то това е по-скоро Камала Харис". 

Кандидатът на Демократическата партия се представи по-дисциплинирано, отбеляза Табаков в предаването "12+3".

Според проучване американците симпатизират повече на Харис, отколкото на Тръмп след дебата

"Видимо беше по-подготвена и успя да влезе под кожата на своя републикански опонент, засягайки една чувствителна за него тема, а именно естеството на предизборните мероприятия. Доналд Тръмп загуби фокуса си". 

Данъчната политика и борбата с нелегалната миграция бяха сред темите, предизвикали размяна на остри реплики между двата кандидати, отбеляза анализаторът. 

"Има и други, характеризиращи различието между двамата – абортите, притежанието на огнестрелни оръжия и външно-политическите им виждания".

Този дебат беше по-важен за Камала Харис, защото ѝ даде възможност да представи себе си, предвид това, че тя от сравнително скоро е кандидат за президент. 

Втората цел на демократите вероятно е била да представят Камала Харис като по-умерения от двамата претенденти, смята Табаков. 

"И Тръмп, и Харис се опитаха да направят заявка към по-умерените и независими избиратели, които формират своето мнение и от предизборни дебати. Масово обаче американските избиратели вече имат изградена представа".

Водещи новини

Още новини